Bio

Anna Roig Llabata, artista plàstica. Breu resenya biogràfica.

Nascuda a València el 1970, es llicència en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles al 1993.  En l’actualitat viu i treballa a Paterna, on té el seu taller de pintura i on compartix l’estudi de disseny Lavalenciana de comunicació, art i disseny, i dos fills, amb eI dissenyador Cèsar Amiguet.

Desenvolupa el seu treball en tres àmbits complementaris que ella entén com una totalitat:

En l’ambit més estrictament artístic, la seua obra pictòrica es mou dins de l’abstracció en dues línies ben diferenciades, una Taques, on investiga el color i la gestualitat, així com la composició i l’experimentació en el tractament del color, resultant una obra próxima a la abstracció lírica.
L’altra Fràgil-Difícil, sèrie que enceta al 2014, on els objectes i els materials curiosos són els protagonistes, conformant peces i instal·lacions próximes a l’anàlisi del mon actual.
La darrera exposició d’aquesta sèrie l’ha fet a Galeria Cuatro de València al 2019.
Creativa profesional independent des de 1997, ha exposat a Sienna (Itàlia), Rijeka (Croacia), i en España a Àvila, Salamanca, Madrid, així com a Girona, Alacant i València.
Des del 2000 fins al 2008 trien una de les sèries anteriors de l’artista, Lacerías, per decorar les oficines de Bancaixa.  Produix més de 600 obres sobre paper per l’entitat, amb formats mitjans, durant eixos 8 anys.
Es pot trobar la seua obra a col·leccions tant públiques com privades.

Treballa també el camp de la il·lustració de llibres, infantils majoritàriament.
Ha realitzat més de 20 llibres fins ara, per a diverses editorials,  referenciats a la Biblioteca Nacional.
També realitza algunes cobertes de la col·lecció Dèdal de Edicions del Bullent.
Cinc en un llit // Five in a bed d’Edicions del Bullent és l’últim llibre que ha publicat com autora fins ara. Es tracta d’una edició bilingüe valencià/anglés de la cançó popular americana, per ensenyar als xiquets i xiquetes a comptar. Va ser el libre infantil més venut a la Plaça del Llibre 2020.

Respecte a l’àmbit del disseny, com a treballs més destacats trobem al 2019 el logotip associat a trofeu dissenyat pels premis que otorga la Conselleria de Cultura anualment als municipis destacats culturalment: la Capitalitat Cultural Valenciana. El trofeu és una peça de fusta d’olivera tractada amb la tècnica japonesa del kintsugi.
El 31 de juliol de 2020 es va inaugurar a Vilafranca (Castelló) el monument commemoratiu de la seua Capitalitat en pedra d’Ulldecona que fa 220x150x20cm i 2.500 kg de pes i es pot vore al davant de les oficines del seu Ajuntament.
També ha realizat el logotip i la nova imatge de L’Almara, el Mercat Municipal de Burjassot, i el logotip per l’Oficina de Turisme de Burjassot.
Tammateix participa en l’espectacle musical de Rafa Xambó, La Cantata de València, amb el disseny i la caracterització de tres màscares de làtex. Dues representant a Joan Fuster i una a Carmelina Sànchez-Cutillas. La Cantata es va estrenar al teatre Principal de València el 22 de desembre de 2022.

Action painting en el desaparegut 33RPM, amb Sergio Riera al piano. 2015